Minerva. Episodul patru.

Camp-Motzi, 10 august  2006

Mai erau cinci zile pana la hramul manastirii Izbuc, de Sfanta Maria.Stiam ca acolo vor incerca sa ma prinda.
Imi aduc aminte franturi din jurnal: ” Omule, iubeste pana la secatuire,orice iti este permis in afara de crima,pentru a spori si a apara iubirea ta. Iubeste-ti fata, iubeste-ti mama, iubeste-ti tara la fel.Iubeste-ti pamantul pe care te-ai nascut , ca el te hraneste si el iti da forta. Fii rabdator,masoara  de sapte ori si taie odata…Sa fii in stare sa lupti pentru iubirile tale..Intelege, Omule, iubirile sunt stratificate, nu poti iubi ochii albastri a unei fete fara sa iubesti la fel de mult cerul albastru al muntilor…Tine minte pruncule crud…atunci cand fata ta isi va da seama ca o iubesti la fel ca si pe muntii tai, se va intoarce la tine… Si pentru ochii ei si pentru muntii tai va trebui sa lupti…Lupta, chiar daca spectrul infrangerii apare des…Atunci, cand totul pare pierdut priveste stelele….In ele vei vedea si trecutul si viitorul.Trebuie doar sa ai rabdare sa privesti”
Baietii ce ma urmareau  au ajuns.Cobora doar Farsala, dar in masina l-am recunoscut si pe maiorul Popa.
-Ei,ce faceti,va plimbati?
-E cumva interzis?
-Nu,nu e interzis…aveti o masina..buna.
-Asa o fi,dar acum vreau sa ma reculeg.
-In fata postului de politie?
-Nu credeti  ca au fost destui martirizati in posturile de politie? Nu v-a povestit tatal dumneavoastra? Farsala tacu.
Alte randuri din jurnal imi veneau in minte :” Iubeste-ti stramosii, iubeste-ti trecutul,fara el nu ai fi fost niciodata ce esti. Iubeste batranii la fel ca si pe copii. Stiu, Omule,tu care esti bun, ca bucuria de a vedea si de a te juca cu un copil este nemasurata. Este bucuria celui care intra in contact cu lipsa pacatelor. Dar asculta-ma, Omule, sa-i ai in vedere si pe cei batrani. Altfel se rupe firul….”
-Domnule Farsala, chiar cred ca acel manuscris, pe care nu-l am nu prezinta interes pentru dumneavoastra. Poate pentru un muzeu de istorie.
-Asta nu stabiliti dumneavoastra.Noi avem o misiune.
-E problema dumneavoastra.Va rog sa ma lasati in pace.
-Nu avem nimic personal.Vrem doar manuscrisul.
-Ok, va ofer unul.Daca e fals?
-Avem cum sa-l recunoastem.

Leave a comment