Sa mergem la Vidra…la Carolina Ilica…

“Tată, nu mai bate caii, nu mai bate caii, tată!/Nechezatul lor mă taie fulgerând ca o rindea,/Doar în coama lor crescută cât o iarbă vinovată/Îndrăznii să plâng prunceşte moartea mirilor de nea.”

grosi.jpgExistă, paradoxal, o vigoare neaşteptată, dar plină de graţie, în poemele Carolinei Ilica. Poezia sa este o sărbătoare a trupului, atât a bărbatului cât şi a femeii, a minţii, a disponibilităşii umane spre mit, spre visare, care, ambivalent, pare mai vie decât viaţa însăşi“. (am citat din Adam J. Sorkin, S.U.A.)

Versuri superbe ale verisoarei mele , careia ii spuneam Florica. Florica lui Iacob. Iacob batea caii. Florica nu mai e Florica, e Carolina Ilica, o personalitate a poeziei si culturii romane. O sa va postez si o harta. O sa vedeti pe ea si Halmagelul, Si Vidra, si satul meu, Grosi.

Advertisements

4 Responses to Sa mergem la Vidra…la Carolina Ilica…

 1. ana pauper says:

  “vigoare neaşteptată, dar plină de graţie”
  ??
  🙂

 2. mihaibiharia says:

  Ana draga,

  Nu vad unde ar fi nelamurirea…Vigoarea neasteptata are toate sansele sa nu fie gratioasa…Banuiala mea este ca tu stii foarte bine cine este Carolina Ilica..La vizita lui Francois Mitterand in Romania din 1991, Carolina Ilica si-a exprimat, la conferinta de pre sa, indignarea fata de unele aprecieri a presedintelui francez fata de politica revizionista a Ungariei… Eu nu vreau sa fac politica pe blog, dar vreau sa stii ca in zona muntelui Biharia trupele lui Varvari au “luat-o” …:). Dar nu cred ca e cazul sa mai deschidem rani vechi mai ales ca am intrat in UE 🙂
  Mai bine iti zic un banc: Ion discuta cu Gheorghe, dupa ce isi construisera o vila duplex:” Ma Gheorghe, faina casa ne-am facut.Dar totusi, e mai mica decat satul…dar si satul e mai mic decat comuna…dar si comuna decat judetul….Si apoi judetul e mai mic decat tara….Daca stai sa te gandesti, si tara e mai mica decat UE..si UE e mai mica decat pamantul..Da si pamantul e mai mic decat sistemul solar iar sistemulul solar e mai mic decat galaxia….Ma Gheorghe, tu iti dai seama ce mica e Ungaria? :)”

  Cu sentimentele traditionale de prietenie ale motzilor. Mihai

 3. anapauper says:

  e foarte complicată această topologie… eu gîndesc/ simt mult mai simplu despre asta. oi fi prea liberală? 🙂

 4. mihaibiharia says:

  Topologia, adica analysis situs poate fi si complicata 🙂 Si apoi, de la Emmy Noether (en.wikipedia.org/wiki/Emmy_Noether ) incoace stim ca orice simetrie ascunde o lege de conservare. Asa ca uneori trebuie sa fim conservatori, nu liberali 🙂 .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: